Praktische spiritualiteit voor mensen van deze tijd

InRitual is verhuisd

Adres van de praktijk:

Rembrandtlaan 25
1399 VJ Muiderberg

tel. 0294-237 702

 

Zo werden herinneringen van een Vreelander aan de oorlogstijd –toen hij nog een puber was- verteld. Op de achtergrond waren foto's te zien van Vreeland in de jaren 40-45.

Liesbeth Beukeboom, oud Dutchbatter die in Sebrenica gelegerd is geweest, gaf, getekend door haar eigen ervaringen, haar visie op oorlog en vrede. "Niets is waard om oorlog voor te voeren".

De jonge generatie, de toekomst, werd vertegenwoordigd door Margaux Lindenkamp. Zij speelt momenteel in de Nederlandse theaters in de musical "Oorlogswinter". Ook al heeft zij die oorlog niet meegemaakt, dor het zich inleven in haar rol kon zij zich levendig voorstellen hoe oorlog voelt. "In oorlogstijd krimpt je hart, je voelt je gekleineerd. Bij vrede gaat je hart weer open".

Willemijn Jonkers zong op indrukwekkende wijze het lied "Wie lange noch" van Kurt Weil, geschreven in 1944.

Na afloop van de bijeenkomst in de kerk kregen alle aanwezigen en witte bloem om bij het Monument neer te leggen. Een lange stoet vulde het Boerenlaantje op weg naar het oorlogsmonument, waar acht blazers van Muziekvereniging de Vecht stemmige muziek ten gehore brachten. Na de speech van wethouder Klaas Wiersma en de twee minuten stilte, werden kransen bij het monument gelegd door de familieleden van de gesneuvelde soldaten, de gemeente, de veteranenstichting Stichtse Vecht en de Dorpsraad. Hierna konden alle aanwezigen hun bloemen neerleggen, waarna een gedicht en een lied van de blazers de bijeenkomst afsloten.

Een zinvolle, verbroederende herdenking was het, waarvoor dank aan het organiserend comité, bestaande uit Reinko Abels, Micha Cluysenaer, Kees Hulsman, Willemijn Jonkers en Joke Stapper.